Slurvete nissearbeid

De siste fem årene har jeg vært fast nisse for niesen og nevøen min i Skien. I fjor økte vanskelighetsgraden noe fordi Anders ville prøve å se reinsdyra og sleden. I år ble utfordringen enda større på grunn av slurvete nissearbeid av andre.

På SFO hadde en viss Simen tatt på kostymet, men glemt å skifte fottøy, bukse og stemmeleie. Han ble straks avslørt av de våkne førsteklassingene. Foreldrene kan ikke juge når sønnen kommer hjem og forteller at det bare var Simen som var nisse. De kan riktignok si at at han bare var en hjelper av originalen. Utfordringen blir ihvertfall langt høyere for den som tar nissehåndverket seriøst.

I tillegg hadde en kamerat sagt at nissen var en vanlig mann med maske. Jeg spant denne saken like elegant som et PR-byrå ved middagsbordet: «Gutten var sikkert så slem at han ikke fikk noen gaver til jul. Derfor måtte han forklare at nissen ikke kom ved å si at han ikke fantes.»

Historier av denne typen kan imidlertid ikke skjule dårlig håndverk. Så alle klær ble byttet ut og brillene tatt av før entréen.

Jeg har stor tro på kroppsspråket i rollearbeidet. Finnes det noe mer irriterende enn en skuespiller hvor stemmen dirrer av sinne og ansiktet knyter seg i en skremmende grimase, men som likevel står stiv som en påle? Nissen i Skien går nærmest tvekroket og reduserer sin sivile høyde med en halv meter.

Effekten var upåklagelig. Etter å ha skiftet tilbake til onkel Tor Andre gikk jeg på do. Akkurat da kom Anders styrtende inn. Dermed hadde offeret skaffet meg et bombesikkert alibi. Onkel var på do mens resten av familien fikk pakker.

Vel tilbake i stuen var jeg så selvsikker at det var på sin plass å si at jeg ikke trodde nissen eksisterte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: