Aftenposten i hendig format

Omleggingen av Aftenposten til tabloidutgave har gått ganske bra. Etter to utgaver er jeg godt fornøyd med flere ting:

  • Kulturdelen er en fryd å lese. Store, rene tekstflater med mye spennende kommentarer og debattstoff. Diskusjonene om Bakkantinnene og Nobelprisen i litteratur tidligere i høst har jeg kunnet styre min begeistring for, men ellers synes jeg kvaliteten på kulturstoffet i Aftenposten er grovt undervurdert.
  • Svært mange artikler har kilder, lenker til internett og journalistens mailadresser. Avisen har lært av bloggere!
  • Økonomidelen er mer interessant og variert. Tidligere var stoffet her litt ufokusert nyhetsorientert. Nå er det artikler som dekker opp næringsliv, politikk, debatt, karriere og personlig økonomi.
  • Oppegående tegneserier.
  • Begrenset Livet-sidene ned til 2 etter at de holdt på å ese utover alle grenser i den tidligere tabloiddelen.

Ikke alt fungerete like bra:

  • Nyhetsdelen får litt loppemarked-preg over seg med artikler og notiser spredd litt tilfeldig rundt. Det er ikke alltid så lett å vite når stoff hører sammen eller er forskjellige temaer. Jeg ser dette problemet ofte oppstår ved overgang til tabloid. Dagsavisen har fremdeles store problemer etter flere års drift.
  • I Dagens Næringsliv i dag kommenterte en konkurrent at nyhetsdelen manglet en rytme i presentasjonen av stoffet. Forhåpentligvis finner Aftenposten rytmen i den kritiske kjernen av avisen.
  • Jeg savner en side med TV-stoff. Redaksjonell omtale hjelper meg å legge merke til nye serier og programmer.
  • Featurestoff på lørdag og søndag er litt slapt. Jeg vil gjerne ha lengre artikler. Ta en titt til Dagens Næringsliv, som er Norges beste på dette formatet.
  • Det virker som om Aftenposten eksperimenterer litt med skrifttyper. I dag har de en mikroskopisk skrift i bokomtalene. Her må det justeres og testes bedre. Det var litt urovekkende at redaktør Matre svarte litt unnvikende om formatet var brukertestet på lesere.

En uoversiktlig nyhetsdel er nesten som å lage musical med en dårlig sanger i hovedrollen. Kulturdelen trekker så mye opp for meg at jeg er ganske godt fornøyd likevel. Redaksjonen vil nok justere kursen underveis også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: