Fra taper til vinner på noen måneder

Seere er alt som teller for de store amerikanske TV-selskapene. Over de siste årene hadde ABC blitt utpekt som taperen gang på gang. De klarte ikke å finne nye serier som engasjerte.

Høsten 2004 endret dette seg. De to mest omtalte seriene blant kritikere i media og seere rundt kaffeautomaten var ‘Lost’ og ‘Desperate housewives’. Plutselig var ABC de som visste hva folk ville ha.

Begge seriene er de neste ukene klar for norsk premiere og jeg gleder meg. Dette er ikke en kritikk av noe jeg har sett, men et varsku om interessante tider for TV-slaver.

Tirsdag gikk siste episode av ‘Judging Amy’ på TV2. ‘Desperate Housewives‘ dekker nok behovene til noe av det samme markedet, jente-segmentet. Likevel er det grunn til å tro at den blir langt mer frekk, morsom og skamløst underholdende enn den endeløse kavalkaden av sosiale problemer vi har fått servert de siste årene på denne tiden.

Et gjensyn med Teri Hatcher fra Supermann-serien som gikk tidlig på 90-tallet er heller ikke å forakte. En reklame for ‘Desperate Housewives’ der en av hovedpersonene hoppet naken i armene på en amerikansk idrettstjerne forarget moralske amerikanere i høst. Sexy damer er med i massevis for å holde guttas interesse, mens jentene ser på såpeopera-plottene.

Det høres litt ut som OC i en middelklasse-forstad i USA. Den norske oversettelsen av tittelen til ‘Frustrerte fruer’ er bare genial. Må innrømme en svakhet for overspente bokstavrim.

Lost‘ er den nye serien jeg har sett mest frem til i år. Sjekk den tidligere omtalen min. Jubelen sto derfor i taket når det ble klart at TVNorge begynner å vise ‘Lost’ onsdag 19. januar kl 2130.

I kort sammendrag: Skaperen bak Alias samler en stor mengde bra skuespillere (blant annet en hobitt) som skibrudden på en øy hvor masse merkelig ting skjer. Serien er et eksempel på TV med et sterkt mytologi-element, hvor skaperne bygge opp en troverdig bakgrunn for alt som skjer.

Episodene er karakterbasert og utforsker hver enkelt persons bakgrunn. Samtidig spøker spørsmål som hvorfor de styrtet og hva slags sted de har landet på i bakgrunnen.

Selvom ikke ’24’ har noe med ABC å gjøre, slenger jeg med litt nyheter om den nye sesongen som starter denne uken i USA. En trailer er lagt ut og de første omtalene er svært positive. Jeg gjetter på at vi får se den nye serien på TV2 til sommeren.

4 kommentarer »

 1. Anonymous said

  Lost ser kjempespennende ut! Begynner å bli lei av alle reprisene.

  – Ellen

 2. Anonymous said

  TVNorge har dessverre, på grunn flomkatastrofen i Sørøst-Asia, valgt å utsette Lost på ubestemt tid.

 3. Tor Andre said

  Skjønner ikke helt logikken i avgjørelsen, men nå vet jeg ihvertfall at den kommer til Norge. Hvis ikke så vil nok DVD bli et alternativ før eller senere.

 4. Anonymous said

  Lost har fått ny sendestart på TVNorge: onsdag 2. februar.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: