Peter Jacksons etter Kong

Han skulle lage en liten film etter gigantomanien som var ‘Ringenes Herre’, sa Peter Jackson gjentatte ganger. Og så ble det ‘King Kong’ med enorme kulisser, et dataanimert monster som hovedperson og et svare oppstyr.

Neste jul får vi se resultatet. Videodagbøkene på Kong is king gir meg allerede gode følelser. Peter Jackson spretter rundt som en annen Fedon-disippel adskillig kilo lettere enn på Oscar-utdelingen, men med like stor energi som på dokumentarene på ‘Ringenes herre’-DVDene.

Etter King Kong er det filmatisering av Alice Sebolds ‘Lovely Bones’ som står for tur, melder Ain’t it cool news. Den var en bestselger verden rundt i 2002 og 2003. På norsk fikk den tittelen ‘Alle mine kjære’. Her kan Peter Jackson legge de mest spektakulære effektene på hyllen for en stund.

Historien handler om en skolejente som blir voldtatt og drept av en nabo. I himmelen sitter hun og følger med på hvordan familien og morderen reagerer på hennes død over de neste årene.

Fortellermessig er det et svært dristig grep som fungerer overaskende bra i boken. Ingen tvil om at det blir en utfordring å få det hele til å fungere på film.

Før ‘Ringenes herre’ var ‘Heavenly creature‘ min absolutt favoritt blant Peter Jacksons filmer. Den handler om to jenter som ender opp med å drepe moren til en av dem. De lever i en merkelig form for intens fantasiverden adskilt fra voksne og jevnaldrende. Grepene fra denne filmen overbeviser meg om at Peter Jackson er perfekt til å gjenskape stemningen i ‘Lovely bones’.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: