Klipp og dokumentarer fra filmer som kommer

Trailere kan være en blandet fornøyelse. Noen ganger viser de for mye. Andre ganger er de langt bedre enn produktene de gjør reklame for.

Den siste tiden har det vært en tendens til å legge ut første del av filmen på internett eller dokumentarer fra innspillingen. Langt bedre, spør du meg. Under følger noen eksempler:

I Elektra spiller Jennifer Garner den morderiske heltinnen vi tidligere har sett i Daredevil. Selv en dårlig film kan friste med rette person i hovedrollen. De 5 første minuttene gjør lite for å tilbakevise ryktene om en middelmådig affære. En kyssescene med norske Natassia Malthe (som har vært behørig omtalt i Dagbladet) vekker litt mer interesse, men her venter jeg nok på DVDen.

Det er ikke noen vits i å lage Fantastiske Fire etter Incredibles. Noen prøver likevel. Ryktene sier at den siste tredjedelen av manus skrives totalt om etter at de ble ferdig med innspillingen. Lover ikke godt. En dokumentar fra innspillingen viser alle hovedrolleinnehaverne i tillegg til Stan Lee i en liten gjesterolle som postmann. Er det ikke en fare for varige ryggskader med den posituren Jessica Alba står i på bildet ovenfor?

Wallace & Gromit er på vei til kinolerretet. All grunn til å forvente kvalitet i hvert bilde her. Sjekk ut hvordan du kan bruke niesens plastelina for å bli rik på å lage dukkefilm.

Lederen for Weta, Richard Taylor, er et kjent ansikt etter nærmere 20 timer med ‘Ringenes Herre’-dokumentarer. Deres store prosjekt for tiden er den nye Narnia-filmen. Bøkene har ikke lagt like stor vekt på verdensbygging som de store fantasy-klassikerne. De overtydelige kristne symbolene gjør Narnia mindre solid for meg enn Midgard. Historien er bra, men det er en barnebok. Wetas arbeid gjør at jeg tror filmen nesten kan bli bedre enn kildematerialet. De kan tilføre verden en realitet og dybde den ikke hadde opprinnelig. Dokumentaren Weta har lagt ut om arbeidet sitt virker svært overbevisende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: