Trailere for filmer som er på vei

Jo mer film jeg ser, jo mer har jeg lyst til å se. Er en regissør interessant, kan det være gøy å se hva han har gjort før. Et eksotisk land som har kommet ut med noe nytt og interessant gjør meg nysjerrig på hvor representativt det jeg har sett er.

Under følger noen nye trailere som vekker min interesse med noen kommentarer om hvorfor filmen kan være interessant.

  • Værsågod bli gæern. Tim Burton og Johnny Depps versjon av ‘Charlie og sjokoladefabrikken‘ ser ut som en syretripp. Vær advart om at du ikke får trudelutten som følger bildene ut av hodet på flere dager. Etterspørselen etter dverger til Oompa Loompa har vært så høy at andre prosjekter har blitt utsatt.
  • Den første traileren til ‘Batman Begins’ var litt vel forsiktig med å vise godbiter. Chritopher Nolan fra ‘Memento’ i regi-stolen gir høye forventninger til en mer psykologisk og seriøs superheltfilm enn ‘Batman Forever’. Scarecrow og Rhas al-Ghul som skurker underbygger dette. Den nye traileren til ‘Batman Begins‘ tyder på at alvoret ikke blir helt overskygget av action og moro.
  • Tegneserien om John Constantine er en voksen grøsser. Fansen har blitt urolig over store forandringer i historien på vei til kinolerretet, samt Keanu Reeves i hovedrollen. Kamp mellom skumle engler og demoner med mennesker i midten (husker noen ‘Prophecy’?) i elegant amerikansk innpakning ser slett ikke så verst ut i mine øyne. Og jeg er en stor fan av tegneserien den bygger på.
  • Filmer som har godt design og er tro mot kildene behøver ikke å fungere bra på lerretet. ‘Sky Captain and the world of tomorrow‘ var teknisk plettfri, men føltes mer som abstrakt kunst enn en fortelling. Likevel har jeg tro på Robert Rodriguez og Frank Millers ‘Sin City‘. Traileren for denne film noir-pastisjen (som bygger på en tegneserie ved samme navn) er envisuell nytelse.
  • Korstog er kanskje ikke det beste tema for en film i 2005, men med Saladin som muslimsk mostander tegner det til å bli et sympatisk bilde av Jerusalems angripere i ‘Kingdom of heaven‘. Ridley Scott har et godt øye for slagscener, så jeg er spent på hva han får ut av krig i middelalderen. Orlando Bloom som dramatisk skuespiller har jeg ikke så stor tro på.
  • ‘Pocahontas’ er et lavmål i Disney-tegnefilmenes historie. Nå skal den liberale regissøren Terrence Malick lage sin versjon i ‘The new world‘. Han har laget en av mine favoritt krigsfilmer ‘The thin red line’ (andre verdenskrig med et dryss av buddhisme). I fjor var han produsent på ‘A beautiful country’. Traileren er vakker og lover godt.
  • Stephen Spielberg og Tom Cruise lager en moderne versjon av ‘War of the worlds‘. Jeg burde kanskje vært opprømt, men føler meg heller forsiktig optimistisk.
  • Asiatiske grøssere har jeg en svakhet for. Joda, de har også sine klisjéer. Hevnlystne kvinnemennesker med langt hår over øyne føles ikke så originalt lenger. Den amerikanske versjonen av ‘The Ring’ balanserte surrealismen og det drømmeaktige med litt logikk i historiefortellingen. ‘Ring 2‘ er i anmarsj og ser fremdeles skummel ut.
  • En annen av mine svakheter er martial arts filmer. Stjernene fra Hong Kong har fått dårlig materiale å jobbe med i Hollywood. ‘Unleashed‘ ser ut til å ha gitt Jet Li en mulighet til å vise mer bredde. Han spiller en fyr som har blitt trent opp til å oppføre seg som en kamphund. Klarer han seg i verden utenfor når han rømmer fra slavetilværelsen? Bob Hoskins og Morgan Lee tilfører kvalitet. Produsent Luc Besson har den nødvendig følelsen for actiongenren til at dette kan blir en bra film.
  • Til slutt en hjemmesnekret film på minibudsjett som høres spennende ut. En gjeng med stor entusiasme for Lovecrafts Cthulhu-mythos lager stumfilm på fritiden basert på forfatterens noveller. Ganske god idé å gå for en enkel estestikk fremfor å konkurrere med Hollywoods datagrafikk. Traileren er stemningsfull og jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: