Dagens Næringsliv snart glemt

For halvannen uke siden fikk Dagens Næringsliv satt korrupsjon og tvilsomme innbetalinger i dagligvarebransjen på dagsorden. Om et par uker er det større sjanse for at saken blir funnet på denne lille bloggen enn avisen som sparket det hele i gang.

Redaktør for digital publisering i Guardian Simon Waldman skriver på Pressthink at permanente lenker er noe av det mest unike med internett. I andre media forsvinner en sak fort, men på web kan hvem som helst finne den igjen. Såfremt siden som skriver om den blir gjort tilgjengelig.

Webguru Jakob Nielsen forteller i en kommentar at 80 % av trafikken hans kommer på artikler som er gamle og arkivert.

Gjør et eksperiment. Søk opp en artikkel om bonusfesten i dagligvarebransjen på Google. Jeg klarte ikke å få opp ett treff på Dagens Næringsliv, til tross for at de skrev først og mest om saken. Etter å ha sett på avisens hjemmesider for å finne mer gunstige søkeord fikk jeg lenken til et nettmøte opp på Google.

Vanligvis pleier Dagens Næringsliv å legge det beste stoffet sitt på en betalingstjeneste, men denne gangen har de lagt ut en fyldig og interessant pakke med artikler med fri tilgang.

Siden jeg er vant til at Dagens Næringsliv knuger på artiklene sine, har jeg ikke giddet å lete etter lenker der til min artikkel om tema.

Det er liten tvil om at søkemotorer driver trafikk til en avis på internett. Problemet er at gode resultater i Google krever mye lenking. Ingen lenking betyr plassering som websiden til onkel Torgrim om slektsforskning på et søk.

Dagens Næringsliv bør snarest revurdere om denne praksisen er i avisens interesse. Hvis ikke vil de fort bli glemt på internett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: