Heavy Metal umlaut i Wikipedia

Elektronisk håndtering av informasjon er spennende. Noen eksempler finner du i Infobits nederst i høyre spalte.

Jon Udells lille dokumentar om utviklingen av et obskurt tema på Wikipedia viser hvordan editering i dette åpne leksikonet virker. Å beskrive hvordan fellesredigering av en stor, komplisert database med informasjon fungerer er vanskelig. Her ser vi hvordan det virker i praksis.

Dokumentaren i seg selv er også ganske interessant. Utviklingen går nå i retning av at hjemmesider og blogger bruker lyd i større grad for å presentere informasjon. Podcasting – små, enkle lydfiler som kan lastes ned for å spilles av på datamaskinen eller en MP3-spiller – brer om seg.

Ved opptak av skjermbilder og kommentarer har Jon Udell laget en enkel demonstrasjon på hvordan Wikipedia fungerer, samt hvordan verktøyene for å lage interessante multimediademonstrasjoner nå er tilgjengelig for alle.

(Først sett på Eiriks forfatterblogg)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: