Djevelske affærer

En film det er verdt å se en gang, er det også verdt å se to ganger. Dessverre er det vanskelig å vite hva som tåler et gjensyn uten å ha vasset gjennom en del dritt.

Andre gang i gjennom ‘Infernal affairs‘ styrket meg i troen på at dette var en av fjorårets beste filmer og blant de beste i gangstergenren noen gang. Første gang kom hele historien litt brått på meg og jeg klarte ikke helt å henge med i svingene. Etter andre gang er det tydelig hvor omhyggelig historien og karakterene blir bygd opp i løpet av filmen. Svært nøyaktig og solid håndverk!

Oppfølgerne er det mindre viktig å få med seg. Fortellingen i toern etablerer situasjonen i den første filmen gjennom et klassisk gangsterdrama. Treern er en psykologisk thriller om hva som skjer etter slutten av ‘Infernal affairs’. I Asia finnes det visstnok en versjon som klipper alle filmene sammen i kronologisk rekkefølge.

USA planlegger å lage en egen versjon av historien. Undertekster blir litt for vanskelig for amerikanerne. Men jeg skal være forsiktig med å le av dem, siden filmen ikke er satt opp på kino i Norge.

Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio seiler i medvind etter at ‘The aviator’ fikk Oscar-nominasjoner i bøttevis. Sammen med Matt Damon og Mark Wahlberg skal de lage en versjon som foregår blant irsk mafia i Boston, melder Empire.

Journalisten er tydelig begeistret for filmen: «We’ve said it before and we’ll say it again – Infernal Affairs may have the best plot of any thriller ever made.»

Å være fan betyr skepsis til å rote med et allerede kult konsept. Hvordan skal Scorsese gjenskape bildene rundt et buddhistisk helvete, spør Empire. Katolsk tro og skjærsild skulle gi en kreativ manusforfatter noe å jobbe med.

Det skal mye til for å surre til en så bra idé og gjengen som skal lage filmen er bra. Som evig optimist gleder jeg meg til filmen. I mellomtiden ser jeg den opprinnelige Hong Kong-versjonen en gang til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: