Parlamentarisme i praksis

Føljetongen om Kristin Krohn Devold fortsetter i Dagavisen. Hun sitter utrygt og blir sannsynligvis kalt inn på teppet til en høring, får vi vite.

Grunnen til overskridelsen er avisen mindre interessert i. Dårlig implementering av styringssystemer, omstillinger og en frustrert organisasjon er mindre sexy i avisoverskriftene enn et rullende statsrådshode.

Kristin Krohn Devold la listen fra begynnelsen. Uttalelsene hennes var tydelig utformet defensivt. ‘Jeg tar selvsagt fullt ansvar for situasjonen som har oppstått’. Glem realitetene. Dette er kun sagt for å unngå en av de formelle tingene en statsråd kan bli felt på, å legge skylden på medarbeiderne sine.

På samme måte er kritikken fra Stortinget omhyggelig utformet for å gi størst mulig effekt i media og samtidig unngå at man kommer i nærheten av å felle statsråden (noe som ville være svært ubeleilig så nærme valget). I tillegg vil kritikerne for enhver pris unngå at svarene i høringen kommer tilbake som en boomerang i forhold til tidligere fattede vedtak kritikerne har vært med på i Stortinget.

Sånn er parlamentarismen i praksis. Det er ikke noe vakkert syn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: