Tenåringer bommer på søk

Eiriks forfatterblogg omtaler en undersøkelse som viser at tenåringer er dårlige til å søke på internett. De bommer oftere enn foreldrene sine. Resultatet står å lese i USA Today.

Espen sier i en kommentar at «jeg har alltid hevdet at det eneste en skole spesifikt skal skal lære sine elever om data, er touch.» Etter min mening er evnen til å bruke søkemotorer viktigere enn touch, både for å finne frem på internett og på sin egen datamaskin. Mulig at skolen ikke skal gjøre det, men det vil være vanskelig å klare seg i et moderne arbeidsliv med intranett, databaser og store dokumentarkiver uten denne kunnskapen.

Hovedproblemet ligger sannsynligvis et annet sted: «Immaturity and poor reading skills partly explained the youngsters’ lackluster performance, the study concluded. So did the teens’ weak research skills and unwillingness to tough it out when a site posed design obstacles.»

Dermed er vi fremme ved kjernepunktet. God, gammeldags kunnskap og selvdisiplin er mer viktig enn noensinne for å finne frem til informasjon på internett, for deretter å sile ut det som er unyttig.

Reaksjonene fra noen pedagoger etter nedslående resultater på internasjonale skoleundersøkelser har vært at det er undøvendig å fokusere så mye på basiskunnskap. Evnen til å finne frem til kunnskap er viktigere.

Med fare for å trekke konklusjonene i undersøkelsen for langt, her har vi en indikasjon på at grunnleggende leseferdigheter er nødvendig for å lykkes med å slå opp informasjon. Jeg har en mistanke om at allmennkunnskap er like kritisk for å kunne sile informasjon. Litt matematikk for å bruke avanserte søkefunksjoner er heller ikke å forakte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: