Lovens lange arm

Mye kan lovreguleres. For eksempel virker forslaget fra en politiker i California ganske interessant. Han vil pålegge alle kinoer å oppgi tiden for når reklamer og selve filmen begynner separat.

Følges ikke loven kan du saksøke. En skoleelev har saksøkt skolen for å gi for mye lekser. I USA selvsagt.

Selvom mye kan lovreguleres er det lang fra sikkert at det er nødvendig og lurt. Randi Reese i Fellesforbundet vil løse rusmisbruk ved å lovfeste forebyggende tiltak. Etter min mening er det bedre å bevilge penger til tiltakene, noe som må gjøres uansett reguleringer.

Alle lover om tiltak som skal utføres sentraliserer makt fra lokalsamfunn til Storting. Går denne utviklingen for langt – slik den er i ferd med å gjøre, kan man like gjerne klare seg med et forvaltningsnivå i Norge.

Øystein Hedstrøm vil pålegge alle matbutikkene å innrapportere alle bonusavtaler. Jeg mener det er nødvendig å reagere med tiltak ovenfor bransjens økonomiske krumspring, men det er bedre å bruke en nyoppusset konkurranselov vi fikk i fjor. Den gir vide nok fullmakter.

Her står det mer på hva Konkurransetilsynet finner og viljen til å ta tak i problemet. Uansett lov så står ganske mye på politikernes og forvaltningens mot til å bruke den.

Respekten for norske lover vil dale dersom de begynner å ligne resolusjoner. Forslagene fra Reese og Hedstrøm er markeringspolitikk som kan få større negative konsekvenser enn de ser ut til å forstå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: