Oppsummering av Oscar

Alltid irriterende med alle Oscar-vinnerne det er umulig å få sett. Årets beste animerte kortfilm, ‘Ryan’, ligger på nettet for fri nedlasting.
Den er i utgangspunktet en realistisk historie om en kjent animatør, men det indre livet til karakterene er lagt utenpå dem. Stemmekveget som bestemmer vinnerne jobber i filmbransjen, så de elsker historier om sine egne. Vel verdt å streame på bredbånd.

Vert Chris Rock imponerte de færreste. Han gikk høyt ut på banen med klare meldinger på forhånd, men stand-up og Oscar krever forskjellig stil.

For noen måneder siden så jeg DVDen ‘Bigger and blacker’. Selvom Chris Rock banner som en nordlending, er han merkelig konservativ i standpunktene sine. Slate har kommet til samme konklusjon i en artikkel: «Indeed, his recent material has increasingly focused on the rigors of marriage and the challenges of raising a daughter.»

Aviator‘ var min favoritt. Prisen som beste kvinnelige birolle var knapt nok en trøstepremie til Martin Scorsese som nok en gang måtte gå tomhendt hjem. 2007 bringer forhåpentligvis gullstatuen hjem.

‘Departed’ er planlagt å bli ferdig neste år. Den tegner til å bli en bra thriller etter manus å dømme (omtaler har begynt å lekke ut på internett) og rollelisten. Filmen bygger på Hong Kong-thrilleren ‘Infernal affairs‘ med Leonardo DiCaprio og Matt Damon i hovedrollene. Jack Nicholson vil kose seg som gangstersjef.

Seierherren ‘Million dollar baby‘ er ikke dårlig, men overvurdert. Clint Eastwood fikk sin trøste-Oscar med ‘Unforgiven’ og fortjente ikke nok en storeslem i år. Birolle-prisen til Morgan Freeman hater jeg høyt og intenst, fordi han presterte den mest banale voiceover i moderne tid. Og Imelda Staunton i ‘Vera Drake‘ sto for en langt større skuespillerprestasjon enn Hillary Swank.

En stor trøst er det at ‘Sideways‘ og ‘Eternal sunshine of a spotless mind‘ begge fikk belønning for solide manus. Særlig den siste var filmen som mest fortjente å vinne Oscar, etter min mening.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: