Thriller-teater

Tre kamerater har montert et skjult webkamera i naboleiligheten. Det fører med seg et par problemer når en ny nabo flytter inn. Sammen med guttene får vi se noe av det som skjer på den andre siden av veggen, og det er langt fra hyggelig.

Jo Strømgren og gjengen i ‘Limbo 3:8‘ er underholdende, både morsomme og spennende. Skuespillerne skaper karakterer som har en gjenkjennbar dynamikk for gutter rundt 30. ‘Litt som i Pornopung’, hørte jeg etter forestillingen. Vanskelig å bedømme, siden jeg ikke har lest boken selv.

Regissøren har visst vært på Skavlan og fortalt at stykket er inspirert av en virkelig hendelse. Han hadde hørt en torpedo-nabo som hadde torturert et offer en hel natt. Å dømme etter teaterstykket har ikke dette gått særlig innpå han.

Et dypdykk i sosialpsykologi og etiske dilemmaer på scenen kunne vært interessant, men det er ingenting å hente av det i ‘Limbo 3:9’. Hver gang det er fare for at vi kommer innunder huden på personene og situasjonene, slenges det på et nytt, usannsynlig plottelement. På en time får de presset inn flere omdreininger enn en sesong av ‘Hotell Cæsar’.

De fleste danseforestillingene jeg har sett fra Jo Strømgren har vært langt mer dypsindig enn denne teaterteksten. Det er synd, fordi idéen og skuespillerne antyder fantastiske muligheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: