Min egen Dagsrevyen

På 70-tallet stoppet Norge halv åtte. Da var det Dagsrevyen på den eneste riksdekkende TV-kanalen, NRK. I dag samles aldri folket foran nyhetene lenger. Ingen grunn til å gråte over den utviklingen.

Nye muligheter på Google News bringer oss over i den andre retningen hvor hver mann lager sin avis. Tjenesten har vært i test i lange tider, men nå begynner den virkelig å ta form.

Google oppdaterer jevnlig en side med nyheter fra hele verden. Utvalget blir plukket fra en lang liste med kilder, men utvalget genereres og sorteres automatisk av en maskin. Nyvinningen i forhold til tidligere løsninger er bredden i kilder og søkemotoren som samler artikler i temaklynger.

Jeg vil ha litt mer kontroll på nyhetene mine, så muligheten for å gjøre noen valg for hva som kommer opp måtte til for jevnlig bruk. Først ble det mulig å generere nyheter med fokus på andre regioner. Nå kan du sette sammen din egen side med informasjon fra forhåndsdefinerte regioner, lage søk på egendefinerte temaer og legge det opp i din egen layout. Eneste irritasjonsmomentet er mangelen på styring over topphistorier.

Elementene i løsningen har eksistert tidligere, men kombinasjonen og utførelsen føles ny. Jeg kommer til å bruke Google News fremover. Under Kilder Nyheter har jeg lenket til min utgave av tjenesten.

Det neste skrittet nå burde være at brukere kan låse fast artikler, slik at siden blir en kombinasjon av dynamiske elementer og artikler jeg anbefaler. Deretter smeltes dette sammen med blogg, kommentarfelt, tilbaketråkk og forum. Da har vi gått fra et søke- til et publiseringsverktøy. Jeg har blitt min egen kringkastingssjef og redaktør.

Utviklingen skissert over er ikke uttalt mål, men Google News og Blogger har samme eier. De har sannsynligvis en strategi bak den utviklingen de gjør. I hvilken grad dette er en positiv eller negativ utvikling kan diskuteres.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: