Utfordrer den politiske dagsorden

Norske politikere forstår ikke hvordan verden virker, påstår Erling Fossen i en kronikk i Dagbladet: «Skylden for den politiske apatien må legges på partiene. De og bare de har hovedskylden for at teknologien og den individuelle bevissthet i dag er langt mer avansert enn de sosiale formasjonene vi har.»

Erling Fossen angriper som han pleier fra dødvinkelen. Han tilpasser seg ikke den etablerte dagsorden, men anklager det rødgrønne alternativet for å stå for feilslåtte løsninger på de utfordringene de ønsker å ta tak i. Han har tidligere deltatt i utredningsarbeid i Oslo Ap og kaller seg kulturradikaler. I dag leder han Oslo Byaksjon, som stilte liste i forrige kommunevalg.

Det er godt å se at sosialistene blir utfordret av en sympatisør. Selv er jeg alltid irritert over at en SV-politikk som i all hovedsak tjener den øvre middelklassen blir fremstilt som et forsvar for de svakeste i samfunnet. Det kreves mer enn å være kritisk til Røkke for å være troverdig som sosialist.

La oss håpe diskusjonen frem til valgkampen til høsten bidrar til å spore av kampanjetoget til partiene. Media og politikerne vil være mest interessert i enkle budskap som faller inn i gamle mønstre. Ingen grunn til å la dem slippe unna med slike lettvintheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: