Filmgodis fra lenkearkivet

Kom akkurat hjem fra ‘Krig‘, men jeg har ikke så mye som 25 vettuge ord å si om teaterstykket. Istedenfor tømmer jeg lenkearkivet for tre artige filmnyheter:

1. Bryan Singer vender hjem til thrillere etter å ha syslet med superhelter i to filmer om X-men og et påbegynt Supermann-epos. Nå har Warner kjøpt inn rettighetene til en artikkel i Vanity Fair, ‘U want 2 kill him?’, med tanke på ‘The usual suspect’-regissøren. Jeg kjøper magasinet med ujevne mellomrom og lenker til det fra kildelisten min. Det er som en mellomting mellom Se og hør, Samtiden og et moteblad. Herlig miks.

Artikkelen handler om en ung gutt som gjennom å spille et utall roller gjennom chat på internett lurer en kamerat til å tro på en fantastisk historie som inkluderer forelskede jenter, drap og hemmelige agenter. Det ender opp med at kameraten blir manipulert til å gjøre et mordforsøk på historiefortelleren. Retten dømmer etterpå manipulatoren for medvirkning på overfallet han er offer for.

Høres ut som bra Bryan Singer-mat.

2. Liker du dårlige filmer? I England lager de en egen kanal for fans av genren. Kalkunene kommer som perler på en snor tolv timer i døgnet.

3. Idéhistorie har alltid vært en grei måte å få dannelse på som en inngangsport til høyere studier. Det holder ikke for en moderne medietid. I følge en artikkel i New York Times har filmstudier blitt et redskapsfag for langt flere enn de som vil svinge seg på kinolerretet.

Personlig har jeg fremdeles stor sympati for den klassiske dannelsen idéhistorie gir. Film kan jeg se og lese om på fritiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: