Bush ber om bråk

Verdensbanken skal ha en ny leder. USA skal tradisjonen tro få sin mann i stillingen. De naive ville trodd at president Bush ville utnevne en kjekk kar eller dame Europa ville kunne samarbeide med. Han har tross alt uttrykt ønske om mer kommuniksasjon over dammen. Utnevnelsen for en uke siden av en FN-ambassadør som var mot organisasjonen skulle tilsi litt moderasjon.

Etter å ha nominert Paul Wolfowitz er det bare å fastslå at Bush fortsetter sin internasjonale villmannskjøring. Det er tre problemer med USAs kandidat:

  • Han er ukvalifisert og mangler erfaring som tilsier at han kan gjøre jobben. Gi han en sjanse, vil noen kanskje si. Det kan jo hende at Carl I. Hagen blir en bra kulturminister eller Erling Folkvord en ypperlig forsvarsminister. Etter min mening er den typen utnevnelser helt uforsvarlig.
  • Mannen har ingen tillit i fagmiljøet eller blant internasjonale ledere. Selvom han er den beste til jobben vil han mislykkes med det utgangspunktet. Dette er tross alt ikke USAs representant, men den som skal lede organisasjonen.
  • Fyren er arkitekten for de største feilgrepene i Irak-krigen. Selv de som var for krigen må innrømme alvorlige tabber underveis, og de fleste har sitt utspring i Paul Wolfowitz.

I tillegg kommer selvsagt de som har en politisk høne å plukke med mannen.

Bush er ikke en konservativ høyremann, men en radikal populist. Det er synd han får lov til å svekke USAs omdømme i det internasjonale samfunn ved å utnevne venner og kjente.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: