Fattige taper på barnehageforlik

Uten noe særlig dokumentasjon slang jeg ut følgende påstand i en tidligere artikkel: «Selv er jeg alltid irritert over at en SV-politikk som i all hovedsak tjener den øvre middelklassen blir fremstilt som et forsvar for de svakeste i samfunnet.»

I Aftenposten i dag dukket det opp en artikkel om makspriser i barnehager som illustrer problemet. Barnehageforliket skapte flertall for en makspris. Resultatet er at foreldre med høye inntekter og private barnehageplasser har fått store reduksjoner i utgiftene.

I ti prosent av kommunene har inntektsreduksjonen ført til at kommunene økte de laveste satsene eller fjernet inntektsgradering. Regler fra Stortinget og øremerkede midler overkjører lokale ordninger som en dampveivals. Familiene med lavest inntekter blir rammet av endringen.

SV var selvsagt ikke alene om det velmente tiltaket. I en følgeartikkel som ikke er lagt ut på nettet går det imidlertid frem at de står hardt på fortsatt øremerking av midler. Lokalt selvstyre har tydeligvis liten verdi for sosialistene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: