Aksjekjøp i ørska

Kristin Halvorsen forteller i Aftenposten at hun vil svi av noen milliarder på å kjøpe aksjer i et uspesifiserte antall norske bedrifter. Inntil jeg får en forklaring på hva det offentlige vil bruke eierandelene sine til, sier jeg nei takk. Floskler om konsesjonslovene for hundre år siden holder ikke i dag.

Har forøvrig SV tenkt på hvordan bedriftsstrategi styrt fra Stortinget vil påvirke aksjekursene? Dette er en del av forslaget. ‘Aktiv og langsiktig eierskap’ er kapitteloverskriften i forslaget til arbeidsprogram, men tittelen henger dårlig sammen med partiets tidligere forslag om å revidere pensjonsordningen hvert tiende år. Det tyder ikke på evne til å se de lange linjene. Resultatet kan lett bli et mindre attraktivt selskap, lavere aksjekurs og mindre på bok for fremtidige generasjoner.

Så uklart som Kristin Halvorsen svarer på spørsmålene fra Aftenposten virker det som om forslaget er en ren symbolsak uten egentlig betydning. Arbeiderpartiets Olav Akselsen sier at økt eierandel ikke vil ha noen praktisk betydning i flere av selskapene som blir nevnt som eksempler av Kristin Halvorsen. Heldigvis vil nok SV stå alene om dette forslaget.

Å bruke noen hundre milliarder uten å vite på hva eller hvorfor er vel ganske typisk SV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: