Think-tank gir Rumsfeld juling

At USA får kjeft er jo helt vanlig. Det spesielle denne gangen er at kritikken kommer i en rapport fra Rand Corp (en forholdsvis konservativ think-tank) bestilt av forsvarsdepartementet.

Erfaringen med opprøre i tidligere konflikter er ikke tatt i bruk, mener Rand Corp. Invasjonen var heller ikke så vellykket som resultatet skulle tyde på.

Donald Rumsfeld har innført en innovativ militær strategi for rask krigføring. Både i Afghanistan og Irak har den gitt raske resultater. Det gjør det desto merkeligere at okkupasjonen og kampen med opprørere er utført så gammeldags og nølende.

Tidligere har James Fallows i Atlantic Monthly beskrevet hvordan Bush-administrasjonen systematisk unngikk planlegging av situasjonen i Irak etter invasjonen. For å unngå diskusjon om problemene som kunne oppstå, ble all planlegging av etterarbeidet nedprioritert.

Resultatet er at Irak, til tross for noen positive tegn, blir stående som en halvferdig jobb som uten en kjempeinnsats vil ende opp som en permanent byggeplass for amerikansk utenrikspolitikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: