Lykkelig som vinglefant

Å være en mindretallsregjering er ikke noe problem for Bondevik. Han sier kontant nei til samarbeid med Fremskrittspartiet.

For meg er det omtrent like usannsynlig at jeg stemmer på FrP som SV. Begge er populistiske partier med en politikk som ikke henger på greip. Takke meg til et kjedelig og traust parti som Høyre.

Men regjeringer med et klart flertall bak seg i Stortinget er en verdi i seg selv. Større stabilitet og styringsdyktighet skaper et system med bedre maktfordeling og mulighet for helhetlig politikk. Jeg vurderer seriøst om sosialister i regjeringen er en akseptabel pris å betale for å innarbeide en parlamentarisk tradisjon med flertallsregjeringer.

Uansett så vil aldri Høyre, Krf og Venstre få noen entusiasme rundt resultatene de har oppnådd de fire siste årene med mindre de har en samlet visjon for hva de vil de neste fire årene. Terping på økonomiske indikatorer og ufokuserte skrytelister imponerer knapt kjernevelgerne.

Klare prioriteringer og en klar anvisning av veien videre var det som ga den borgerlige regjeringen i Danmark fire nye år. Bondevik og co burde ta lærdom av den suksessen.

Vingling som mindretallsregjering og fullt kaos i valgkampen gjør det lite fristende å stemme for en ny borgerlig regjering. Og kaos i en rødgrønn regjering bør man ikke snakke for høyt om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: