Morsom valgkamp

I forrige valgkamp klarte jeg knapt å se en hel valgsending, til tross for en brennende interesse for politiske diskusjoner. Stadige innslag av tull og fjas ødela interessante debatter.

Aftenposten (fant ikke artikkelen på internett) melder i dag at NRK planlegger å lage lørdagsunderholdning av politikk i samme stil som tidligere års IQ-tester. En samling kjendiser og politikere svarer på spørsmål om politikk. Publikum kan delta fra stuen. Svarene skal indikere hvilket parti du bør stemme på.

Formatansvarlig Per Selstrøm forteller om erfaringen fra Nederland: “[Det viste] seg at noen av politikerne kom ut med et helt annet politisk parti enn det de faktisk representerte. Det er jo morsomt.”

En alternativ tolkning er at programkonseptet er rent sprøyt som ødelegger for en seriøs debatt. Jan Simonsen stiller sikkert villig opp. Andre krampefolkelige politikere som stiller opp bør straffes på stemmeseddelen.

Mulig at jeg vil bli beskyldt for å være elitist og henvist til skammekroken, men jeg håper at TV klarer å lage valgkamp-programmer også for politisk interesserte i år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: