Hvilken borgerlig regjering?

Øyvind Larsen på Noe Annet er kanskje litt tidlig ute med å utpeke Høyre og Kristelig Folkeparti til valgets store tapere, men litt velmente råd kunne kanskje være på tide fra en borgerlig sympatisør.

Bondevik og regjeringspartiene ser ut til å være overrasket over at gode økonomiske resultater og 4 år med temmelig stabilt styre gir liten uttelling på gallupene. Etter min mening vil arbeidet i denne Stortingsperioden kun gi positivt utslag på meningsmålingene hvis regjeringspartiene går mer samlet inn i valgkampen.

Allerede er Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre i ‘feriestemning’. Landsmøter og valg ser ut til å bety at de kan synge med den stemmen de har. Med noen måneders pause foran seg og utpreget utspillskåthet havner oppnådde resultater fra regjeringen på sidelinjen.

Selv med et samlet ansikt utad holder ikke gode resultater som velgermagnet. De borgerlige politikerne må ha noe nytt å komme med som regjering, ikke bare som partier som beveger seg i hver sin retning. En regjering uten visjoner for neste valgperiode er lite verd for velgerne.

For all del, partiene skal gjøre hver sin valgkamp, men regjeringen har ikke hatt noe seriøst å melde om hva vi kan forvente av dem etter en eventuell seier.

De rødgrønne er også splittet i inngangen til valgkampen, men de har fordelen av å være opposisjon og å ha foråpninger om å få et flertall bak seg. Derfor er de nesten mer troverdige enn en borgerlig regjering uten en samlet front.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: