En bokelskers bekjennelser

Bloggosfærens svar på Dagens Næringslivs spalte som spør næringslivsledere om hva de har på nattbordet ruller og går. Hjorthen ga meg en utfordring og jeg tar den på strak arm.

1. Hvor mange bøker eier du?

Endelig et bevis på at jeg er spik, spenna gæren. De siste årene har alle bøker blitt skrevet inn i en database. 915 står det der. I tillegg har jeg et par hundre uleste, uregistrerte bøker og en del i barndomsheimen. Anslagsvis stopper telleren dermed på 1.500.

2. Hvilken bok var den siste du kjøpte?

Lenger mellom hver gang jeg kjøper nå, siden lesingen går saktere og det begynner å hope seg opp en del uleste. 25 % salg på ARK ved Klingenberg fristet imidlertid overmåt, så for noen uker siden kjøpte jeg:
Bill Bryson, A short history of nearly everything (Populær vitenskap jeg har vært på nippet til å kjøpe lenge)
Ian Caldwell/Dustin Thomason, The rule of four
Matthew Pearl, The Dante Club

De to siste er krim med bøker i sentrum. Tror det kan bli fin avslapningslitteratur i sommer!
I tillegg kjøpte jeg 3 bøker i mangaserien Hikaru No rett før nasjonaldagen.

3. Hvilken bok var den siste du leste?

Cornelia Funke, Tyvenes Herre.

Nå holder jeg på med Torgrim Eggens Trynefaktoren, en roman om norsk politikk det hadde vært morsomt å få lest før valget. Samtidig holder jeg på med et nostalgisk tegneserieprosjekt, nemlig å lese klassikeren om superhelten og magikerene (Sorcerer Supreme, intet mindre) Dr Strange.

4. Nevn fem bøker som betyr mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger.

Første Mosebok er en absolutt favoritt å lese, både i deler og samlet. Jeg har i hvert fall en håndfull forskjellige oversettelser og ønsker meg flere. Langt bedre enn oppfølgerne, særlig det nymotens såkalte nye testamentet!

Enders game av Orson Scott Card er underholdende og fascinerende. Det sikreste tipset å teste på noen som ikke har lest science fiction tidligere.

Flere av Henrik Ibsen, men må jeg plukke ut en så blir det Hedda Gabler, en av de mest spennende litterære karakterer noen gang.

Ringenes Herre og Glassperlespillet av Hermann Hesse har jeg lest tre ganger, så de gjelds vel ikke?

I så fall kan jeg ta med Sigbjørn Obstfelder og William Blake. Sistnevnte var opprinnelsen til nicket jeg har brukt mest på internett, Rintrah. En biperson med det navnet opptrer også i tegneserien Dr Strange.

5. Oppfordre fem personer til å fylle ut denne i bloggen sin:

Begynner å bli mange som har blitt utfordret her nå, så nå gjelder det å forte seg. Andreas på halv lærer, Børge, Harald på hablog, Drusilla og Gunnar på Gjemmestedet er hermed utfordret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: