Meta: Bonde i politikken

Tor Andre kommenterer kommentatorene og kritiserer kritikerne.

Noen er kanskje fornøyd med nok en konvensjonell analyse som ender med samme konklusjon som alle andre kommentarer og ledere. Det er ikke greit å vite hva man skal mene om nyhetene, så fortell hva jeg skal sitte tenke om dem sakte på babyspråket en gang til sånn at jeg også kan bli en av flokken.

Nå setter riktignok Stortinget og media dagsorden. En kommentator må forholde seg til det folk er opptatt av, men det hjelper at de snakker til oss som voksne mennesker og tør å vise at de er smarte. Hvorfor skal jeg gidde å betale for å lese meningene til noen som sier det samme som familie, venner og kolleger rundt lunsjbordet?

For å sette dagsorden er det også nødvendig å ta opp andre saker enn dem alle andre allerede har tenkt ferdig.

Aslak Bonde ser ut til å markere en viss avstand til maktens korridorer og kommersielle presseorganisasjoner. Han har tidligere jobbet i NRK og Aftenposten, men beskriver seg selv nå som frittstående analytiker. Websiden Politiskanalyse.no og faste artikler i Morgenbladet er basen hans.

Posisjonen betaler seg i en dypere analyse av det politiske spillet og et bedre øye for kjernen i de politiske realitetene. Selv i saker som alle andre har skrevet om klarer Aslak Bonde å finne en ny og bedre vinkling. Språket er ujålete og rett fram, uten at det snakker ned til leseren.

I motsetning til min andre store favorittkommentator i norsk presse, Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv, er Aslak Bonde aldri utpreget morsom. Gleden ved å lese han er mer å tenke: “Nettopp! Sånn er det selvsagt.”

Synd at Morgenbladet aldri legger ut stoffet hans, som de faste analysene og serien med partilederintervjuer han gjør nå i vår. Websiden til Aslak Bonde inneholder heldigvis mye interessant stoff.

Kanskje det går an å overtale Aslak Bonde til å bli blogger med mulighet for kommentarer fra leserne? I det minste burde artiklene på websiden legges ut i en feed.

I så fall tror jeg han raskt ville øke antall besøkende på sidene sine med noen hundre unike lesere hver dag. Han skriver og tenker allerede i dag på mange måter som en blogger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: