Dumme menn og sløve kvinner

Menn konkurrer selv når det er unødvendig og de er garantert å tape. Kvinner unngår risiko selv når de har gode sjanser til å lykkes.

I artikkelen ‘What Women Really Want’ forteller John Tierney om et eksperiment der deltakerne ble bedt om å utføre enkle oppgaver. Kvinner og menn gjorde det like godt. Så snart man fikk valg om en jevn, trygg belønning eller å delta i en konkurranse med mulighet for høyere utbetaling viste kjønnforskjellene seg. Selv de beste kvinnene safet, mens selv de dårligste mennene hoppet ut på dypt vann.

I det private næringsliv er ofte belønningssystemene basert på maskulin konkurranseinnstilling. Dessverre gir ikke det alltid de beste resultatene:

“…[T]he Catalyst research organization show[s] that large companies yield better returns to stockholders if they have more women in senior management.”

Merkelig at norsk næringsliv fortsatt insisterer på å drive på en måte som holder kvinner borte fra toppstillingene, ofte til ulempe for bedriften selv.

Et skritt på riktig vei er tatt med lov om kvotering i styrerommene, selv om diskusjonen de siste ukene har avslørt at loven er alt for begrenset. Den største utfordringen blir imidlertid å organisere næringslivet på en måte som gir plass for flere måter å tenke og organisere livet sitt på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: