Gjerrig tankesmie om pensjonsreformen

Lik pensjon til alle med større innslag av frivillig sparing. I en artikkel i Morgenbladet (ikke tilgjengelig på nettet) foreslår Jan Arild Snoen dette som et alternativ til dagens system med opptjening av tilleggspensjon for middelklassen.

Modellen er interessant og hadde fortjent mer plass i debatten rundt reformen som ble vedtatt forrige uke.

Fremskrittspartiet står for det samme synet i pensjonskommisjonens innstilling og partiprogrammet, men har prøvd å skjule eget standpunkt etter beste evne. Siv Jensen har heller slengt rundt ord som ran enn å argumentere for sitt eget syn på det norske pensjonssystemet.

Hva skal man med sosialister når man har slike liberalister?

Min idé for denne artikkelen var å lese gjennom og kommentere rapporten Jan Arild Snoen har skrevet for tankesmien Civitas, men det var lite å hente på nettsidene deres. Hadde jeg tatt meg fri fra jobben for å være med på seminar eller betalt hundre kroner for en papirbok, kunne jeg kost meg med nye tanker om temaet.

Teksten til rapporten, eller i det minste et utdrag, er ikke tilgjengelig på nettet. Kun et referat fra en debatt og en kommentar til den endelige reformen er det mulig å lenke til.

Og jeg som trodde at hovedpoenget med en tankesmie var å gjøre nye idéer så tilgjengelig som mulig. Civitas er i en ypperlig posisjon til å levere premisser for en stadig voksende politisk diskusjon på nettet. Andre aktører legger villig vekk sitt arbeid på nettet, så jeg ville tro at det samme ville være i Civitas interesser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: