Reduser skadevirkningen av skolemat

Å si nei til gratis skolemat er vanskelig. Den er jo gratis. Utenom for kommunene, skolene, innholdet i undervisningen, oppussing av eksisterende bygninger og foreldre (som sannsynligvis må betale egenandel eller bli hengt ut som gniere).

Et flertall på Stortinget (alle sosialistene inkludert Fremskrittspartiet) har bedt regjeringen finne ut hvordan skolemat kan innføres allerede fra neste år. Nytt fra Vestfronten analyserer flere sider ved vedtaket og viser hvor skadelig et slikt vedtak kan være.

Norge har det svakeste lokale selvstyre i Norden. Barnehageforliket har vist hvordan vedtak tredd nedover ørene fra Stortinget skaper lokale skjevheter.

Nå er det på tide at Stortinget blir bedt om å holde de store, feite labbene sine unna det de ikke har noe med. Det er lett å vedta å bruke andres penger. Kommunene vil til slutt ende opp med å betale for skolematen over sine budsjetter. Da får de bestemme om de vil ha det. Det er slett ikke sikkert at en skole på østkanten i Oslo vil ha de samme behovene som en liten bygdeskole i Finnmark.

Skolemat kan være greit nok, men da får det drives frem av lokale ønsker og prioriteringer. Stortingspolitikere får holde seg unna denne saken hvis de mener alvor med lokalt selvstyre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: