Regjeringen i karantene

Jens Stoltenberg oppfordrer til en ny og interessant politisk praksis. Regjeringen skal i de siste månedene av sin regjeringstid slutte å gjennomføre vedtak i Stortinget. Helt konkret ber han i Aftenposten regjeringen stoppe å behandle søknader om friskoler:

”De må vente med å si ja til flere privatskoler til etter valget. Det er feil å gjennomføre så store og varige endringer i norsk skole så tett opptil et valg.”

Argumentasjonen hadde vært mer overbevisende hvis han kunne vise til at Arbeiderpartiets regjeringer har stoppet vedtak fordi flertallet kunne endre seg etter et valg. Et vedtak om skolemat som vil koste milliarder avfyrt fra hoften for få dager siden tyder på at Stoltenberg verken vil vente på velgere eller kommunenes synspunkter i store saker.

Jeg ønsker meg ikke et politisk system som går på tomgang det siste halvåret før valget. Kortsiktig tenking er et stort nok problem allerede. Å kutte den effektive tiden en regjering virker effektivt fører til et dårligere politisk system.

Egentlig er det bare dumt å argumentere prinsipielt mot Stoltenberg, for det er bare tom retorikk. Selv irriterer jeg meg over at lokale ønsker ikke blir tatt mer på alvor i friskolesøknadene, men argumentet om at regjeringen skal stoppe gjennomføring av vedtak fordi flertallet kan endre seg er meningsløst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: