Stjerneforrett og dau hovedrett

En håndfull med små smakebiter blir ofte et bedre måltid enn en kjedelig hovedrett. En biff er en biff er en biff.

For å stagge fansen mellom Star Wars-filmer lot George Lucas animatøren Genndy Tartovsky lage 20 små munnfuller på 3 minutter hver under navnet Clone Wars. Historien forteller hva de kjente figurene fra episode 2 gjorde under krigen vi kun får se noen glimt av i filmene.

For meg dreier Star Wars seg om et gutteaktig action-rush. Høyttravende replikker og kjærlighetshistorier duger ikke. ‘I am your father’-replikken gjorde inntrykk, men det var ikke på grunn av ødipal dramatikk jeg har fulgt med på serien.

Tartovsky har et utsøkt øye for design og action. I ‘Samurai Jack’ bygger handlingen seg opp over 20 minutter. Med kun 3 minutter å utfolde seg på i Clone Wars blir hver episode en demonstrasjon i komprimert fortellerkunst.

Fektingen og skytingen er langt bedre regissert enn i de tre siste filmene som har vært vist på kino. Hver enkelt scene er nøye bygd opp med slåsskamper som gjør det tydelig hva som skjer. Karakterene ser plutselig like kule ut som Han Solo gjorde på slutten av 70-tallet. Alt daukjøtt er kuttet bort til fordel for action.

Hele DVDen er over på litt over tiden, men det skjer mer her enn i de foregående 3 Star Wars-filmene. Etter en litt dau avslutningsfilm anbefaler jeg å ta en titt på den langt mer appetittvekkende forretten Clone Wars.

Tillegg 23.04.06:

Del 2 er langt svakere. Formatet med korte action-spekkede episoder blir byttet ut med mer tid, dialog og bakgrunn for å føre seerne opp til starten på siste Star Wars-film. Fra å være essensen av alt som var kult med Star Wars for 30 år siden ble det til en mer ordinær TV-serie med den siste triologiens svakheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: