Dansker på hjernen

Enkel melodilinje med en elektronisk rytme avsluttes med noen lekne synth-korder. Litt 80-talls new wave. Refrenget drar seg over mot en rockeballade med innslag av falsettsang. Forvrengte datastemmer som mellomspill. Jeg har fått ‘Human’ med Carpark North på hjernen.

Videoen er ganske spenstig. Sjekk den ut på hjemmesiden til det danske bandet. Skoleunger blir filmet i lettere surrealistiske situasjoner ved hjelp av diskret filmtriks. Idéene blir nesten litt for mange, men det visuelle uttrykket er en fryd. Med et spenstig manus kan regissør Martin de Thurah bryte med flommen av danske melodramaer i dogmestil.

Resten av platen ‘All things to all people’ blir for svulstig i powerballadsstil. Noen av låtene er uimotståelig melodiøse, men ingen klarer å komme opp mot ‘Human’ (kort, konsis og gir meg lyst til å høre akkurat litt til). Alle de andre sangene strekker tålmodigheten for langt og egner seg nok best spilt av et symfoniorkester på en nostalgisk gjenforeningskonsert om 25 år.

CDene til gruppen var umulig å oppdrive i Oslo (Platekompaniet og Free Record Shop) så her var det bare å vende seg mot nettet. CDON selger nedlastbar musikk kun i Windowsformat, så der måtte jeg snu i døren. Husk å lese grundig hvilket filene kommer i, det er ikke alltid like opplagt. Skal jeg først kjøpe noe beskyttet musikk må det i det minste kunne spilles direkte på IPoden min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: