En runde rundt grøten

Historien går omtrent som så…

I går skrev Dagbladet at advokat Vidar Helgheim hadde kommet med følgende uttalelse om voldtatte prostituerte i en rettssak: “Om de er blitt knullet en eller to ganger mot sin vilje, så er det jo det hele virksomheten deres går ut på.”

Dagens Onde Kvinner (og andre) følger opp med ektefølte fordømmelser. Til tross for at artikkelen kanskje var litt mer forutsigbar enn jeg satt pris på, så tilfører Drusilla noe med sitt direkte språk.

Nå påstår advokaten seg feilsitert. I vurderingen av hvem som har høyest troverdighet, er saken klar. Hablog har tidligere vist hvordan Marie Simonsen har et ganske fleksibelt forhold til sammenhengen mellom ord og virkeligheten de beskriver. Uten tilgang til kildematerialet stoler jeg selvsagt på Vidar Helgheim. Det samme ser Drusilla ut å gjøre i et tillegg til sin første artikkel.

Så dermed går diskusjonen om sitatfusk. Hva voldtatte skal tåle av påkjenning i en rettssak og prostituertes forhold er glemt til fordel for en metadebatt om hvem som sa hva.

Takk for de sterke meningene, Dagbladet. De får en viktig sak fortere av dagsorden enn den blir tatt opp. En systematisk jobb avisen har gjort for å undergrave egen troverdighet over lenger tid gjør at en slesk advokat virker mer troverdig enn avisen.

I metadiskusjonen gjemmer sakens kjerne seg. Helgheim føler seg, i følge Journalisten, fremdeles feilsitert i dagens oppklarende runde: “[Han] mener dagens «står for uttalelsene»-sitat i Dagbladet betyr at han står for det han virkelig sa, ikke måten Dagbladet gjenga det på.”.

Så la oss få høre hva han sa og diskutere hva han mener. Jeg blåser i om journalisten har rotet til notatene, desken har spisset til for mye eller advokaten trekker seg. Kom til saken!

Takke meg til blogging hvor vi får høre hva folk mener uten filter.

For eksempel så synes jeg en advokat bør tåle å bli feilsitert og at uttalelser blir vridd på. Er det ikke det virksomheten deres går ut på?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: