G35 ettergir USAs tidligere løfter

En gruppe u-land (også kjent som G35) har blitt lovet store summer i hjelp fra USA. Etter å ha erfart at den økonomiske stormakten har hatt problemer med å etterleve forpliktelsene de har inngått, har G35 vedtatt å ettergi milliarder.

De oppfordrer på det sterkest FN til å gjøre det samme med utestående medlemskontingent fra den hardt pressede supermakten.

– Halvparten av u-hjelpen kommer aldri frem til oss, forteller Ugandas president Yoweri Kaguta Museveni. Vi vet ikke om det skyldes korrupsjon eller et ineffektivt politisk system, men på grunn av usikkerheten har finansdepartementet vårt kun budsjettert med at vi mottar 50 % av de lovede midlene.

I en uttalelse fra G35-toppmøtet i Khartoum, Sudan, uttrykker statssjefene i medlemslandene håp om at dette vil gjøre det mulig for USA å delta mer aktivt i verdenssamfunnet igjen.

Kilder som står bistandsminister Hilde Frafjord Johnson nært kan fortelle at toneangivende medlemmer i G35 mente at løftene fra Russland heller burde ettergis. Flere kjente diktatorer ville at tiltaket skulle knyttes opp mot styreform. Dermed mente de at G8-medlemmet Putin i større grad kvalifiserte for støttetiltak.

Kilde: FNN (Fake News Network)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: