Bønder marsjerer mot Afrika

«Et forslag til tolltak på maksimum 100 % vil innebære at våre viktigste landbruksvarer ikke lenger vil ha beskyttelse», sier Bjarne Undheim, leder i Norges Bondelag. Han reagerer sterkt på u-landenes forslag til frislepp på verdensmarkedet.

Allerede har sinte bønder tatt marsjstøvlene på for å protestere mot Verdens Handelsorganisasjon, WTO, under mottoet ‘Bønder setter spor‘. De startet fra Stjørdal og regner etter 215 mil å være fremme i Geneve i slutten av juli. Nå vil de ta i litt ekstra for en god sak.

På veien har de fått flere støttespillere. Direktør i det sveitsiske Bondelaget, Jacques Bourgeois, sier i en kommentar til u-landenes krav: «Vi kan ikke akseptere at et lite antall matvareeksportrende land skal diktere reglene.»

«Nå må vi stå på for å vise u-landene at de ikke kan ture frem som de vil med norske bønder», uttaler Gjert Råstad, leder for gruppen bønder som planlegger å gå så langt sør det er mulig å komme til fots.

Bondehæren vil overrekke en protest til Thabo Mbeki, den sørafrikanske presidenten, en sentral deltager i G20-gruppen som undergraver norske interesser. De håper også å få med norgesvennen Nelson Mandela på den siste delen av marsjen.

Før de kommer frem til Sør-Afrika drar bøndene innom flere andre land på kontinentet med en god, gammeldags, norsk nistepakke som de vil dele med afrikanere de treffer på sin vei.

«Nå skal de få smake hva verden går glipp av hvis Norge blir oversvømt med utenlandske produkter», sier Gjert Råstad fornøyd mens han smilende viser frem fenalår, pultost og rakfisk som ligger klar i sekken til utdeling.

Kilde: Fake News Network

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: