Ny dippedutt, effektiv TV-seeing

Etter et år i USA med Tivo visste jeg at det fantes en bedre måte å bruke kopekassa på enn passivt mottak av serier og sjonglering av videokassetter. En harddisk koblet til TVen er løsningen for mer effektiv tidsbruk. Noen elementer av systemet på Tivo finnes ikke i Norge, og lignende dippedutter var inntil for kort tid siden for dyre.

Nå begynner imidlertid prisen å bli akseptabel. Med feriepenger og skattepenger på bankkontoen fant jeg ut at tiden var inne til å få en bedre TV-løsning. En spiller med harddisk og opptaksDVD er løsningen. Så hvordan økes min livskvalitet av vidunderet?

Alt jeg er interessert i på TV programmeres inn på spilleren og lagres på en 160 Gb harddisk. Febrilsk leting etter ledig eller hvor gårsdagens Norge Rundt ligger er over. Programmet kan sees mens det blir tatt opp, så overlapp i programmer er ikke noe problem lenger. Alle dager er ledige, alle dager er gode TV-dager.

For programmer det er verdt å ta vare på (alle valgdebattene med Carl I. Hagen, for eksempel) kan redigeres og klippes til på harddisken, for deretter å brennes over til DVD.

Nå vet jeg at det finnes viktigere ting i livet enn TV, men en sånn duppeditt gjør meg lykkelig på en overflatisk og herlig måte.

Haken var bare at Panasonic-modellen jeg prøvde først hadde store problemer med å spille sonefri DVDer. Med en stor samling hvor nesten halvparten er kjøpt i USA er dette et ufravikelig krav. Dead like me, Wonderfalls og 2 sesonger av Dead Zone på sone 1 lå og gnagde i hylla. I tillegg har jeg mange venner som stadig kommer drassende med asiatiske DVDer.

Spaceworld i Storgata gjorde en heltemodig jobb for å få Panasonicen sonefri. Etter 3 spillere og 2 modeller måtte vi gi opp. I dag kom en Pioneer i hus og alt fungerer som det skal. Modellen er litt dyrere og Spaceworld ga god kundeservice ved å la meg få den til samme pris som spilleren jeg opprinnelig kjøpte.

Jeg kommer nærmere tilbake til hvordan vidunderet fungerer i daglig bruk etter å ha lekt litt mer med den. Så langt er konklusjonen å ligge unna Panasonic hvis en sonefri spiller er viktig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: