Autoritet i blogg

VGs såkalte blogg har gjort at avisen dummer seg ut for alle som vet hva en blogg virkelig er, mener Per Kristian Bjørkeng i Aftenposten. Han gjør helt rett i å påpeke at denne bastarden fungerer dårlig, men misforstår samtidig hva som skaper autoritet for en blogger:

«I en blogg finner du, i motsetning til i tradisjonelle massemedier, en salig blanding av personlige synspunkter og offentlig verifiserbar informasjon. En blogger kan kose seg som en løs kanon på dekk. Om troverdigheten blir ødelagt av litt for mange sleivspark, er det bare å trekke seg ut eller starte en ny blogg.»

Å starte en blogg går raskt, men å ha en tyngde i bloggosfæren er hardt arbeid som krever utholdenhet over lang tid. Diskusjoner og kommentarer, lenker fra andre blogger og RSS-abonnementer er tegnet på at man er vellykket. Det kommer sjelden over natten.

I stor grad dreier det seg om å skape de mest interessante stedene å føre en konversasjon. Å delta aktivt i kommentarfeltet på egen og andre blogger – og gjerne innrømme at man har tatt feil – er den beste måten å få troverdighet.

Så langt har jeg aldri hørt om noen blogger som har trukket seg tilbake på grunn av et sleivspark, for deretter å skape en ny. Prisen man betaler for å bygge opp en ny blogg og leserkrets fra bunn er for høy å betale.

I en ellers interessant artikkel slår beskrivelsen jeg siterte over som en slags orientalisme: En feilaktig beskrivelse av en annen del av medielandskapet for å bygge egen identitet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: