Fantastisk dårlig vs Onkel Skrue

 ‘The Incredibles‘ er fremdeles den beste Fantastiske Fire-filmen som er laget. Makkverket ved samme navn som snart ruller over kinolerretet mangler all entusiasmen og dybden i tegnefilmen som kom i fjor. Så er vi altså kommet ditt at en animert barnefilm føles langt mer moden enn voksenutgaven.

Hovedregelen min er å vente en dag før jeg skriver en anmeldelse. Da dukker det alltid opp et par nye momenter som gjør filmen litt bedre. Rett etter å ha sett Fantastiske Fire tenkte jeg at dette var ganske dårlig, men noen ting fungerte OK. Etter å ha sovet på det er konklusjonen at hele greia suger mer enn en industristøvsuger på full effekt.

Hvor skal jeg begynne…?

Når våre ‘helter’ har fått superkreftene drar Tingen til New York og setter seg for å furte på en bro. Plutselig skjer det masse greier. Biler krasjer, unger er truet og brannbiler henger utenfor kanten. Hvorfor? Vanskeligere å forklare enn en David Lynch-film. Det eneste jeg er sikker på er at Tingen var skylden i det og at ingen ble reddet som ikke de Fantastiske Fire selv hadde satt i fare uten noen som helst grunn. En mer meningsløs actionsekvens skal du lete lenge etter. Og gjennom hele filmen dukker det aldri opp noen utfordring som virkelig betyr noe.

Doktor Doom har plutselig blitt til Onkel Skrue, en rik og bortskjemt milliardær, milevidt fra den fascinerende gærningen i tegneseriene. Borte er geniet som kan konkurrere med Reed Richards i oppfinnerkunst. I filmen er Richards forøvrig ikke stort til konkurranse. Hvor er det blitt av superheltenes svar på Reodor Felgen? Jeg vil se flere oppfinnelser. Akkurat som de fleste andre karakterene forsvinner han i en rotete fortelling.

Manuset er ekstremt uinspirert. Skrivingen ser ut til å ha vært en pliktøvelse: «Nå har vi fått penger, så da må vi vel lage noe». Borte er detaljene som får verden til å virke ekte som vi tidligere i sommer så i ‘Batman Begins‘. Til og med flere av effektene er i beste fall middels, for den elastiske Mr Fantastisk sin del direkte pinlig.

Her er filmen du trygt kan hoppe over i sommer, den dårligste jeg har sett siden ‘Van Helsing’ i fjor. Oppmøte i kinoen første helgen i USA tyder på at interessen for Fantastiske Fire er tilstede og nedgangen i besøk andre helg at skuffelsen var stor. Hvis vi får en oppfølger, håper jeg filmselskapet lytter nøye til fansen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: