Adam var ikke lenge i paradis

Bollywood får vente til festivalen som går nå er ferdig. Så langt er jeg fornøyd med å ha funnet en bra filmpusher som kan hjelpe meg i jungelen av DVDer. I slutten av uken blir det en oppsummering av det jeg har sett.

Woody Allen er fremdeles et stykke unna toppform. Noen optimistiske kritikere sa at ’Melinda og Melinda’ viste tegn på gamle kunstner, men jeg er langt fra overbevist. Historien om en kvinne fortalt i to versjoner, komedie og tragedie, virket for konstruert. Filmen var passe underholdende uten å bli dum, men jeg forlanger mer før den gamle mesteren får friskmelding.

Helgen har kort sagt vært en blandet fornøyelse på filmfronten. ’Adams epler’ er i hvert fall fascinerende, men langt fra vellykket.

Nynazisten Adam blir satt til å avtjene samfunnstjeneste hos presten Ivan. Han har en evne til å bortforklare virkeligheten som ville fått Roberto Benigni i ’La Bella Vita’ til å bli misunnelig. Jobs bok og prøvelser er den alvorlige siden av historien, sort humor gir en mer nihilistisk innfallsvinkel til stoffet.

Alvoret og råheten fungerer best. Filmskaperne strever for hardt med å gjøre filmen underholdende og koselig. Disse to sidene fungerer svært dårlig i sammen. Mange av de kjente danske skuespillerne er med og gjør en OK jobb, selv om de strever med en uavklart tone i manus. Det er godt å se en dansk film som beveger seg utenfor melodramaet med håndholdt kamera, men i ’Adams epler’ har man forskrevet seg.

Jeg har stor sympati for ambisjonene. Stadig tilbakefall til for enkle løsninger gjør dessverre at filmen havner på nederste del av terningskalaen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: