Bare umulige regjeringer i Norge

Ganske opplagt klage, men er det noen som er lei av regjeringsdiskusjoner?

I de første 10 minuttene av diskusjonen mellom Jens Stoltenberg og Carl I. Hagen på NRK på mandag oppførte programleder Viggo Johansen seg som en defekt robot. Han gikk på veggen gang på gang uten å la seg merke med at ingen var interessert i temaet. Debattantene gadd ikke angripe hverandre og jeg holdt på sovne.

Alle de tre siste regjeringene i Norge har vært umulige. Etter valget i 1997 endte vi opp med en sentrumsregjering alle mente var et luftslott. Midt i perioden satt vi med en Arbeiderpartiregjering i et borgerlig Storting. Og nå har vi en regjering med Høyre hvor to av deltakerne benektet at samarbeid var aktuelt i valgkampen i 2001.

Gudene må vite hva vi ender opp med etter høsten, men ikke la Carl I. Hagen sette dagsorden for all debatt med sin kritikk av Bondevik.

Arbeiderpartiet angriper et samarbeid som har fungert i fire år som kaos. Bruk heller tiden til å fortelle hvorfor en flertallsregjering er viktig. Det er vel omtrent det eneste som kunne friste meg til å stemme på dem.

Dagens regjering er fornøyd med utviklingen og selger historien i store, fete biter. Jeg vil ha fremtidssuppe og visjonsboller. Det hadde vært næringskost i en opphetet valgkamp, men har vært mangelvare så langt.

Jeg skulle gjerne ha sett en større vilje til flertallsløsning på borgerlig side, men nå får vi leve med det vi har: 3 partier som har jobbet sammen i 4 år og en satelitt ingen helt vet hva gjør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: