Partiene har ansvar for LO-samrøre

Selvsagt godter jeg meg over at Jan Davidsen og Åslaug Haga dummer seg ut i beste sendetid og demonstrer hvor skummelt samrøre er i politikken.

Men Brennpunkt var da slapt og ustrukturert? Det var en dokumentar på desperat leting etter en vinkling. Så prøvde den litt mistenkeliggjøring og interne personkonflikter. Uten den tvilsomme romavlyttingen hadde det kun vært stoff til et lørdagsrevyen-innslag. Og er det vanlig å la et lydopptak stå på i bakgrunnen under intervjuet som skjedde med Davidsen?

Kom igjen, da! Fortell en historie, gå i dybden på noen få eksempler, og still noen morsomme spørsmål:

  • Tre folk fra LO sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre. Er rekrutteringen så dårlig at de må få inn tillitsvalgte fra andre organisasjoner for å fylle opp plassene?
  • AUF-leder Gry Larsen brukte som argument for samarbeidet med LO at hun var stolt over at de hadde jobbet for de svakes sak. Når får vi sentralstyremedlemmer fra Kirkens Bymisjon og Amnesty International i Arbeiderpartiet?
  • Er den typen fraksjonsvirksomhet som Jan Davidsen og Åslaug Haga holdt på med mot Stoltenberg vanlig i norsk politikk? Svaret er nok ja, men her kunne det vært morsomt å få vite mer sladder.

Prosessen stenges ute av demokratiske rom, men verre er det at vi trenger sterke partier og organisasjoner om krangler litt. Det fører til langt bedre løsninger enn striglete meningsmonopoler.

Fagforeningene gjør i grunnen bare jobben sin med å få mest mulig innflytelse. Egentlig klandrer jeg ikke dem, selv om pengebruken gjør det lite attraktivt å organisere seg for meg. De politiske partiene burde vite bedre og ta ansvar for klare skiller mellom parti og organisasjoner.

Alle som blir totalt avhengig av penger fra en giver mister sin selvstendighet. Den rødgrønne regjeringen må la troverdighet gå foran makt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: