Teater i valgkamptider

Teater er kjempegøy. Om noen dager skal jeg på ‘Showboat‘ og ‘Demokrati‘, kanskje blir det noe på Samtidsfestivalen også. I mellomtiden kommer underholdningen fra valgkampen.

Carl I. Hagen har så langt hatt media og de andre politikerne i sin hule hånd med manuset ‘Den forsmådde frieren’.

Akt 1: Statsminster Bondevik og regjeringen vil ikke snakke med den viltre, folkelige, ukonvensjonelle, men oppriktige, ærlige og velmenende Hagen. Regjeringspartiene regner med Fremskritternes støtte, men vil ikke ha fast følge.

Akt 2: Hagen får ingen respons og kunngjør derfor at FrP trekker sin støtte til den nåværende regjeringen så lenge Bondevik leder den. I nesten hver debatt kommer spørsmålet opp. Regjeringspartiene spør om FrP hadde godtatt å skifte leder basert på andres ønsker.

Akt 3: Etter at denne diskusjonen har gått noen uker sier Hagen, på spørsmål fra Dagbladet, at han selvsagt trekker seg dersom det sikrer et bredt borgerlig samarbeide.

Dersom Bondevik fortsetter på sin linje og argumentasjon vil det være opplagt for alle at han er akkurat så opptatt av posisjoner som alle har hatt mistanke om, i motsetning til en uselvisk Hagen som kun tenker på hva som er best for borgerlig flertall.

Kallemann har smilt så fornøyd under alle debatter på TV at jeg har vært overbevist at han har hatt følelsen av full kontroll. Dagbladets spørsmål var neppe planlagt, men Fremskrittspartiet har skapt seg et handlingsrom han kunne utnytte. I tillegg har han lokket Bondevik til å male seg inn i et hjørne. Dette skapte muligheten for litt improvisasjon som gjør at FrP fremdeles kontrollerer dagsorden.

Om spillet ender som komedie eller tragedie gjenstår å se.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: