Smålig kritikk av ‘Kyss Frosken’

100.000 besøkende på en kunstutstilling i Oslo er imponerende.’Kyss Frosken’ engasjerte meg ikke nok til en bloggartikkel, men en times spasertur gjennom labyrinten var vel verdt kr 40,-. Riktignok brukte jeg mest tid i rommet som viste utviklingen av Tullinløkka, men ’Kyss Frosken’ hadde store idéer og en helhet som har vært mangelvare i andre av Nasjonalmuseets utstillinger.

Forskjellige tall på underskuddet har blitt slengt ut i media. 7 millioner, påstår Dagsavisen. 4 millioner, sier styrelederen i Aftenposten.

50.000 færre besøkende enn budsjettert er ikke nok til å forklare manglende inntekter i denne størrelsesordenen. Kr 40 ganget med 50.000 gir kun kr 2 millioner, og da har vi tatt utgangspunkt i at alle betalende var voksne. Så her må pengene inn ha sviktet på flere fronter.

Men det er lite å diskutere så lenge Nasjonalmuseene har en klar plan for å dekke inn underskuddet innenfor egne rammer. Pengene går til kunst uansett, så får det bli opp til institusjonens styre å bestemme hvordan det brukes. Er politikerne og publikum misfornøyd med Nasjonalmuseenes virksomhet får de kaste styret.

Prosjektet er så nytt og annerledes i forhold til tidligere satsninger at vi må regne med litt prøving og feiling. Innholdet er bra og publikum har strømmet til. Hva mer kan man kreve?

Siste dag for ‘Kyss Frosken’ er 18. september.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: