Bloggingen har skylda

I ett lokalvalg delte jeg ut en av to stemmer til Venstre, ellers har jeg bestandig stemt Høyre. I år går stemmen min til Venstre. Bloggingen har skylda.

1993 er siste gang jeg fulgte så nøye med på et valg. Jeg har blitt mobbet for å se valgsendingene på TV. Og det er blant de av vennene mine som er interessert i politikk. I tillegg har jeg brukt noen timer på å skrive artikler til bloggen min og bloggblogg nesten hver dag.

De sentrale statsrådene i regjeringen andre skjeller ut liker jeg svært godt, særlig de fra Høyre. Så problemet er langt fra noen grunnleggende uenighet. Hodet mitt nikker når Erna og kompani snakker, men om det er i enighet eller trance er usikkert. Retorikken om sosialister og SVs uansvarlighet virker mer som beroligende enn en oppkvikker.

Etter å ha bladd gjennom temaene på Typisk Tor Andre de siste månedene er det en kløft mellom det Høyre snakker om og temaene jeg er opptatt av. Den eneste måten å lukke gapet på på en fornuftig måte blir å stemme Venstre.

Stemmegivningen er ikke taktisk. I VG sa jeg at folk burde konsentrere seg mer om parti enn regjeringsalternativer. Det er et godt råd til folk som blir frustrert over spillet nerdene i politiske redaksjoner bruker så mye tid på.

Ingenting galt med taktiske stemmer eller sofavelgere. Uansett er folk i sin fulle rett til å klage etterpå. Norge er et demokrati. Politikere som påstår at stemming er en plikt burde skamme seg.

For meg handler det om å heve blikket litt. Sponheim gjorde en god figur mot Kolberg om LO og Thommesen mot Hagen i innvandringsdiskusjon. Argumentasjonen deres har dreid seg om litt lengre linjer. De er visjonære, uten å gå helt av skaftet.

La meg si en ting helt klart som sosialistene ikke forstår. Høyre og Venstre er øverst på listen min fordi det er best for de fattige i samfunnet. De rødgrønnes politikk er middelklassens kamp for rettigheter, ofte på bekostning av de svake. Innvandringspolitikken deres består av nedlatende sympatierklæringer fremfor å finne frem til bra måter å ta i mot nye landsmenn på. Venstre virker langt mer offensiv i sin måten å tenke på.

I hvilken grad beslutningen min skyldes ønske om å være på det vinnende laget i meningsmålingene de siste dagene er vanskelig å si. Mennesker er som regel langt dårligere til å granske egne motivasjoner enn de tror.

Selv er jeg ikke tvil om at uten aktiv deltakelse i debatten på min egen og andre internettside hadde jeg endt opp med å stemme Høyre. Mange valgsendinger og avissider, funderinger og egenproduserte artikler har ført meg frem til mitt standpunkt. Blogging er grunnen til at jeg stemmer Venstre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: