Skumle svensker i skogen

Halvor på Hablog minte meg på en forglemmelse i gjennomgangen av TV-høsten så langt, den svenske serien ‘Graven‘.

8 episoder nøster opp mysteriet rundt en massegrav ute på bygda i Sverige. Et team av etterforskere urealistisk fullt av nevrotikere bor på en båt og nøster opp en løsning på mordene. Jeg har aldri hørt om en mordetterforskning som foregår på denne måten i vår del av verden, men det er steintøft.

Så nytter det å hoppe på midt inne i serien (episode 3 går i dag)? Jeg tror svaret er ja. Handlingen så langt kan skrives med stor håndskrift på en post-it lapp. Hovedsaken er en mørk stemning som minner meg om ‘Hendelser ved vann‘ av Kerstin Ekman, interessante karakterer og dialog.

Hver episode flyter sakte fremover. Hele den første gikk med på å samle teamet. Karakterer og god føling for hva som er spennende holder likevel interessen oppe. Underveis kommer det små og store sjokk. Forrige ukes avslutning med en flyktende fyr i tvangstrøye og en djevelaktig figur med et ulende våpen fikk meg til å sitte igjen som et spørsmålstegn.

Anbefales på det varmeste og jeg er svært spent på hvordan mysteriet vil bli løst.

Rettelse: Endret antall episoder i serien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: