Halvhjertet fra Oslokinoene

Oslokinoen kommer i en stadig verre knipe med vedvarende lavt besøk. Unnskyldinger som dårlige filmer og graving i gatene er forlatt. Ingeborg Moreæus-Hansens løsning er, som tidligere, å heve prisen. Denne gangen ønsker hun å fjerne rabatten på barnebilletter på kveldsfilmer.

Faren er at man mister vel så mange besøkende som man får ekstra penger i kassen. Helt konkret kunne det være interessant å høre hva konsekvensen var av å slenge en tier på prisene tidligere i år.

Selv synes jeg det nye Kinosonen er en god idé. Ved bruk av et tilsendt kort får du 8 kroner i rabatt på alle filmer. Hvis du går mye på kino får du i tillegg invitasjon til førpremierer. Medlemsskapet har en egen portal med informasjon om åpne og lukkede tilbud. Tiltaket er en ypperlig måte å skape lojalitet og et community på.

Bare synd at gjennomføringen er så dårlig. 8 kroner i rabatt får jeg uansett, så det er ingen grunn til å melde seg ut. Likevel har jeg en lang liste med forbedringer:

  • Dytt ut mer og bedre informasjon. Første nyhetsbrevet inneholdt ypperlig informasjon om hva som kom, hvilke filmer som gikk av og førpremierer. Men det har blitt med den ene mailen og den var katastrofalt dårlig formatert i html.
  • Annonser bedre for tilbudet. Det er masse plakater på kinoene, men de er ærlig talt litt kryptiske. Dessuten må Kinosonen dyttes ut i mange andre kanaler.
  • Lag vervekampanjer hvor man kan få poeng og effekter ved å få med flere.
  • Skap et community på portalen med muligheter for tilbakemeldinger på filmer, tiltak og kvaliteten på kinoen. En blogg hadde vært en god idé, enten på sidene til Oslokinoene eller som en del av Kinosonen.

Et tilbud som er ganske perfekt er Cinematekets filmskole. Hver tirsdag er det et foredrag om et avgrenset tema med 3 – 4 klipp som illustrasjon. Etterpå vises en film som knyttes til introduksjonen.

På festivalfronten venter jeg utlåmodig på programmet for Film fra Sør. Hayao Miyazakis nye tegnefilm ‘Det levende slottet‘ som åpningsfilm lover imidlertid godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: