Eventyrdoktoren på TV

NRK tar grep om science fiction med ‘Doktor Who‘ på onsdagene fremover. Serien har vært en institusjon på BBC siden begynnelsen av 60-tallet. Hovedpersonen omtales bare som doktoren. Etter en 15 år lang tørke og et mislykket forsøk fikk serien overraskende stor suksess langt utover nerdegruppen tidligere i år.

Omtalene jeg har lest av den nye runden har vært overstrømmende. Merkelig nok legger NRK serien sent på kvelden, selv om det i tonen er nærmere ungdomsseriene som gikk rett etter barne-TV på søndagene i gamle dager.

Serieskaper Russel T. Davies har mye klassisk materiale å bygge på, men gir det sin egen spinn basert på moderne science fiction TV. Buffy blir stadig nevnt som inspirasjon, selv om historiene fokuserer mer på ren underholdning. Davies er en fan, men har samtidig bakgrunn fra serier som ‘Queer as Folk‘, en serie jeg insisterer på at man ikke behøver å være homse for å like.

I England har man begynt å produsere en serie 2 med ny skuespiller i hovedrollen. Doktor Who er unik ved at den har bygget inn utbytting av skuespiller i historien. Han blir med jevne mellomrom ‘regenerert’.

Mye eventyr, gode skuespillere i de bærende rollene og solide effekter (det siste har ikke vært noen selvfølge i tidligere serier) gjør at jeg ser frem til onsdagskveldene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: