Små og store konflikter om ansvar

I USA skylder de nasjonale og lokale myndighetene på hverandre etter problemene med redningsarbeidet før, under og etter Katrina. I Russland tar Putin æren for de gode tingene. Byråkrater og lokalpolitikere får skylden for problemer. Forholdene er mindre, men samme konfliktlinjer ligger ofte under overflaten i norsk politikk.

I oppløpet mot det norske valget om 2 år blir det viktig å passe på at Stortinget gir bevilgninger som gir kommunene handlefrihet. Eldreomsorg, barnehage, skole skal styres av lokalsamfunnet. Sentrale politikere må gi rom for handlefrihet, det vil si mindre symbolpolitikk, penger som er bundet opp i spesifikke tiltak og lover som tvinger kommunene til å bruke bevilgninger.

På den annen side må kommunene bruke den friheten de har til å finne egne løsninger, slutte å krisemaksimere og skylde på Stortinget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: