Feig kultursatsing i avis

Dagsavisen har tapetsert byen med reklame for sin nye kultursatsing. På lørdag bladde jeg skuffet gjennom blekka. Med unntak av at man hadde en slags forside på baksiden og ny layout, var det vanskelig å se forskjell på innholdet i forhold til for en uke siden: Mat, vin, mote, portrettintervjuer, kommentarer og en plateanmeldelse.

Nå har jeg ikke noe i mot stoffet og folk liker det sikkert, men en kampanje hvor man utbasunerer å utmerke seg på området forplikter. Nyhetsartikkelen om at Fagforbundet mener NRK brøt loven med avlyttingen i LO-programmet før valget er et forvarsel om de rødgrønnes kulturløft: Putt likt og ulikt under riktig heading for å blåse opp inntrykket av en satsing.

Aftenpostens Kultursøndag som ble lansert for noen uker siden fungerer bedre. De har allerede en bra, daglig kulturdel. Til forskjell fra Dagsavisen har de ikke falt for fristelsen til å beholde gamle magasinelementer.

Skuffelsen går mer på at man ikke har rendyrket en egen stil på søndagsbilaget. Hoveddelen av det nye stoffet er mer bokkritikker, noe man også har en del av på mandager. Jeg ville foretrukket å gjøre søndag til en bokdag med anmeldelser og artikler som knyttet seg opp til nye norske og utenlandske utgivelser.

Begge satsingene bærer preg av feighet, særlig Dagsavisen. Klarere prioriteringer hadde gjort avisene tydeligere for leserne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: