God teknologi er enkel

‘Enkle navigasjonsprodukter for kvinner’, proklamerer leverandøren Novendo. Aftenposten (artikkelen finnes ikke på internett), ITavisen og Havheksa har skrevet irriterte artikler om fordommene bak denne pressemeldingen.

God teknologi skal være enkel. En viktig grunn til suksessen til IPod er et brukergrensesnitt som gir akkurat det som er nødvendig, verken mer eller mindre. Flere knapper, menyer og funksjoner tar bare oppmerksomhet fra det dippedutten skal gjøre: Spille musikk (og podkast).

Et ypperlig eksempel på hvordan enkelhet gir penger i kassa er telefonselskapet Mopal. Bedriften ber de ansatte få bestemødrene til å teste websidene sine. Bestemødrene er drepende ærlig. Endringene har ført til at alle forstår websidene mer effektivt.

Flere enn eldre og kvinner etterspør enkelhet. Det er snakk om effektiv testing og utvikling for å lage noe med høy kvalitet. Greit at nisjemarkeder og tidligere brukere godtar dårlige brukergrensesnitt, men altfor ofte er et komplisert produkt et resultat av latskap, lite testing og minimal forståelse av brukerens behov.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: